Njemački klubovi proveli 1724 testa na koronavirus – deset nalaza pozitivno

U sklopu priprema za nastavak nogometne sezone 36 klubova njemačke Bundeslige i Bundeslige 2 su od četvrtka putem pet različitih laboratorija proveli ukupno 1.724 testa na koronavirus od čega je deset nalaza bilo pozitivno.

Testiranje je obavljeno među igračima, trenerima, ali i ostalim zaposlenicima poput fizioterapeuta i liječničkog osoblja. Imena zaraženih nisu objavljena, kao ni informacija radi li se o nogometašima. Prvi je priopćenjem istupio 1. FC Köln koji je potvrdio da se u njegovom slučaju radi o tri pozitivna nalaza, a Bild je donio informaciju da su u pitanju dva igrača i jedan fizioterapeut. Usprkos tome bundesligaš je nastavio s trenažnim procesom.

Na virus pozitivne osobe su upućene u izolaciju, a nadležne lokalne zdravstvene vlasti su provele epidemiološku obradu. Klubovi na ovaj način žele što ranije otkriti zaražene kako bi spriječili širenje bolesti te omogućili daljnji nastavak sezone. Već ovaj tjedan će se obaviti drugi krug testiranja, a potom je u planu da se klubovima dozvole puni momčadski treninzi.

Uoči definitivnog nastavka sezone momčadi bi u svojim trening centrima radili u uvjetima karantene, a osim igrača testirali bi se i članovi njihove bliže obitelji.

O nastavku nogometnih natjecanja u Njemačkoj državne vlasti će raspravljati na sastanku koji je zakazan u srijedu, 6. svibnja. Ciljani datum povratka nogometnim terenima je 16. ili 23. svibanj.

Komentiraj