Njemačke vlasti izručile dilera BiH: Ugovarao velike pošiljke kokaina iz južne Amerike za Europu

Njemačke vlasti su Bosni i Hercegovini u petak izručile Milivoja Todorovića (48) kojega se sumnjiči da je ugovarao velike pošiljke kokaina s područja južne Amerike za Europu, a otkriven je dešifriranjem aplikacija za komunikaciju Sky i Anom. 

Todorović je uhićen u Njemačkoj u studenom prošle godine otkada njegovo izručenje traže vlasti BiH. Prema priopćenju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine on je boravio u više zemalja Europe, kao i na području Južne Amerike.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija.

“On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je s područja Južne Amerike transportiran u europske zemalja, te nakon toga krijumčaren prema zemljama zapadnog Balkana”, navodi se u priopćenju.

Za Todorovića će nakon ispitivanja u statusu osumnjičenika nadležni tužitelj državnoga Tužiteljstva BiH zatražiti određivanje pritvora.

Prema medijskim navodima, Todorović je posredovao u nabavi kokaina Škaljarskome klanu, ali i skupine širom svijeta koje su bile s njim povezane. Radi se o klanu koji je nastao u Crnoj Gori.

Portal Raport izvješćuje kako je Todorović imao nadimak Mr. Si te da je bio jedan od najvećih autoriteta europskog podzemlja u nabavi kokaina od kolumbijskih narkokartela.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner