EPA/ARNULF STOFFEL

NJEMAČKA Uhićena braća s Kosova, planirali napad na veliki trgovački centar

Njemačka policija noćas je u gradu Duisburgu uhitila dva brata s Kosova (28 i 31 godina) zbog sumnje da su planirali teroristički napad na trgovački centar u Oberhausenu, koji se nalazi u blizini granice s Nizozemskom.

Policija je objavila kako se planirani napad trebao dogoditi u trgovačkom centru CentrO, koji je jedan od najvećih trgovačkih centara u Njemačkoj. U njemu se nalazi više od 250 trgovina.

Policajci u civilu poslani su u centar i obližnji božićni sajam. Još uvijek nije poznato koliko su daleko braća stigla s pripremom napada, niti da li je netko drugi bio uključen u planove. Nema indikacija kako su današnja uhićenja povezana s napadom u Berlinu.

Njemačka je na nogama nakon terorističkog napada u Berlinu koji se dogodio u ponedjeljak. Dvanaest je osoba izgubilo živote, a još ih je 49 ozlijeđeno kada se osumnjičeni Anis Amri kamionom zaletio u mnoštvo ljudi na božićnoj tržnici Breitscheidplatz u Berlinu. Policija i dalje traga za Amrijem, a za informacije koje bi dovele do njegovoh uhićenja ponudila je 100 tisuća eura.

Policija je u četvrtak potvrdila kako su Amrtijevi otisci prstiju pronađeni u kamionu kojim je izvršen napad.

Komentiraj