Njemačka povlači svoju reprezentaciju s EP u cestovnom biciklizmu u Bjelorusiji

Njemački biciklistički savez objavio je u srijedu da povlači svoju reprezentaciju s Europskog prvenstva u cestovnom biciklizmu koje se treba održati krajem lipnja u Bjelorusiji.

Ova je odluka donesena nakon što je Bjelorusija prisilno spustila zrakoplov Ryanaira jer je unutra bio protivnik i kritičar bjeloruskog predsjednika.

Njemački biciklistički savez “kontaktirao je Europsku biciklističku uniju (UEC) nakon prošlotjednih događaja kako bi je obavijestio da u tim okolnostima sudjelovanje njemačke reprezentacije na Europskom prvenstvu u Minsku nije moguće”, navodi se u priopćenju njemačkog saveza.

Njemački savez traži alternativno rješenje, dodaje se u priopćenju. UEC u četvrtak treba donijeti odluku hoće li se održati natjecanje u Minsku.

Također, Europska biciklistička unija nije navela postoje li druge opcije za organizaciju prvenstva s obzirom da zdravstvena situacija u cijelom svijetu ne pomaže u tome da se u kratkom roku pronađe drugo mjesto koje može prihvatiti veliki broj sportaša.

U siječnju je Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) morala oduzeti Bjelorusiji suorganizaciju svjetskog prvenstva zbog pritiska sponzora i protivnika bjeloruskog predsjednika Alexandra Loukachenko.

Komentiraj