EPA

Njemačka policija odbila komentirati pozadinu napada u Heidelbergu

Njemačka policija odbila je komentirati medijska izvješća da muškarac, koji je u subotu ozlijedio tri osobe zaletivši se automobilom među pješake u Heidelbergu, a pri uhićenju je i sam teško ranjen, nije povezan s islamističkim teroristima.

Muškarac se automobilom zaletio među pješake oko 16 sati i pritom ozlijedio tri osobe od kojih jednu tešku u gradu na jugozapadu Njemačke.

Policija je rekla da ne može reći je li riječ o namjernom ili slučajnom napadu.

“Nastavljamo istragu. Čim nešto više doznamo, obavijestit ćemo javnost”, rekao je policijski glasnogovornik za agenciju AFP.

Nakon izgreda, “osumnjičenik je izašao iz vozila i nastavio pješice naoružan nožem”, priopćila je policija.

Na upozorenje očevidaca, policijska ophodnja locirala je muškarca i tijekom privođenja “agenti su uporabili vatreno oružje”.

“Osumnjičenik je teško ranjen i u bolnici je u Heidelbergu”, rekao je policijski glasnogovornik.

Policija je na svom twitteru objavila fotografiju na kojoj su prikazani istražitelji pored vozila.

Njemački tabloid Bild piše da je muškarac psihički bolesnik, no vlasti to nisu željele komentirati.

Njemačke vlasti u pojačanom su stupnju pripravnosti na džihadističke prijetnje nakon napada kamionom u prosincu na božićni sajam u kojem je Tunišanin ubio 12 osoba, a za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina takozvana Islamska država (IS).

Džihadistički pokret proširio je svoju mrežu te obavještajne službe procjenjuju da je oko 10.000 pripadnika radikalnih islamista u zemlji, a od njih 1600 sumnjiči se za veze s “terorizmom”.

Osim napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, IS je preuzeo i odgovornost za ubojstvo u Hamburgu u 2016., te za napad bombom u kojem je 15 osoba ozlijeđeno kao i napad sjekirom u kojem je ranjeno pet osoba.

Komentiraj