Njemačka je zabranila ulaz u klubove i na koncerte za sve necijepljene posjetitelje

Njemačka je zabranila necijepljenim posjetiteljima sudjelovanje na svim događanjima uživo i zatvara noćne klubove kako raste broj oboljelih od COVIDA.

Svi klubovi  u Njemačkoj moraju prekinuti s radom u područjima gdje je u proteklom tjednu zabilježeno 350 i više slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika. Drugim riječima samo oni koji su u potpunosti cijepljeni protiv koronavirusa ili su se oporavili od virusa u posljednjih šest mjeseci mogu ulaziti u klubove, prostore s kulturnim sadržajem, restorane, kina, muzeje itd.

Takozvano pravilo “2G” , što znači ‘genesen’ za oporavljene u posljednjih šest mjeseci i ‘geimpft’ za cijepljene,  razlikuje se od ‘3G’ pravila u Njemačkoj koje je također dopuštalo testiranje kao komponentu mjera za ulazak u brojne zatvorene prostore. “2G” je sada na snazi ​​u cijeloj zemlji.

Noćni klubovi moraju se zatvoriti u područjima gdje je u proteklih sedam dana zabilježeno 350 slučajeva na 100.000 ljudi. Događaji na otvorenom prostoru ograničeni su na 50 posto kapaciteta s maksimalno 15.000 sudionika, dok su događaji u zatvorenom prostoru ograničeni na 50 posto kapaciteta s najviše 5.000 sudionika. Maske su obavezne na svim događajima.

Ovo pravilo stupilo je na snagu nakon što je kancelarka u odlasku Angela Merkel rekla da bi cijepljenje moglo biti obvezno do veljače, nakon što je Austrija potvrdila isti takav potez. Dok su njemački promotori uvelike pozdravili proširenje “2G” pravila na ostatak zemlje, neki su rekli da su zabrinuti zbog različitih ograničenja socijalnog distanciranja i kapaciteta te inzistiraju na potrebi za daljnjom financijskom potporom u 2022. godini.

Detlef Kornett, izvršni direktor berlinske agencije za promociju i prodaju karata DEAG rekao je za IQ: “Vjerujemo da je postavljanje jasnih pravila korisno i dobro za naše poslovanje, sve dok su razumna i racionalna. Industrija koja se bavi nastupima uživo natjerala je vladu već u ljeto ove godine da uvede 2G pravilo za sve događaje uživo. Uklanja zbrku oko testova, certifikata i načina njihova provjeravanja i snimanja što sveukupno olakšava rad oko organizacije živih nastupa. Ali to također potiče cijepljenje i to je visoka stopa procijepljenosti koja je potrebna našoj industriji kako bi se vratila u normalu.“

 

 

 

 

Komentiraj