NJEMAČKA: ”Igrali smo kao u transu i onda – gorak i nepotreban poraz”

Hrvatski rukometaši su junačkom igrom u Beču pobijedili Njemačku s 25:24 i osigurali plasman u polufinale Europskog prvenstva. Bila je to dosad najteža utakmica za Hrvatsku na Euru, koja je bila u konstantnom zaostatku, ali je na kraju ipak smogla snage za veliki preokret.

Bild piše kako je ”Njemačka izgubila u trileru od Hrvatske, iako je pokazala svoju najbolju igru na turniru. Momčad Christiana Prokopa vodila je i dominirala gotovo cijelu utakmicu prije nego što je Hrvatska u 59. minuti povela nakon dugo vremena. Na kraju je bilo 25:24 – vrlo gorak i nepotreban poraz.”

Spiegel je, pak, bez emocija ispratio eliminaciju njihove reprezentacije: “Njemačka je izgubila vodstvo protiv Hrvatske”, dok je Kicker priznao: “Hrvati srušili njemački san o polufinalu!”

Ni ostali njemački mediji nisu puno drugačije doživjeli poraz.

”Utakmica se igra 60 minuta. Njemački rukometaši igrali su kao transformirani – da bi potom predali pobjedu nepotrebnim pogreškama. Nekoliko čuda potrebno je za polufinale”, napisao je Spiegel, a Sport1 kratko je poručio: “Hrvatska šokirala Njemačku!”

Pobjedu Hrvatskoj donio je gol Igora Karačića (foto) minutu i pol prije kraja te obrana Marina Šege 13 sekundi prije sirene, piše gol.dnevnik.

Komentiraj