Nižu se reakcije na Đokovićev ispad u Parizu. Jedni ga veličaju, drugi mu išarali mural: “E, pa Nole…”

Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!“, napisao je to treći tenisač svijeta Novak Đoković na kameru nakon pobjede protiv Amerikanca srpskog porijekla Aleksandra Kovačevića čime je izazvao brojne komentare i reakcije diljem regije.

Naknadno je obrazložio svoj postupak i kaže kako nije političar te da nema namjeru ulaziti u političke rasprave.

“Osjetljiva je tema i naravno da me jako boli što se događa na Kosovu. Naši ljudi su protjerani iz općina. Najmanje što sam mogao učiniti je ovo. Osjećam odgovornost kao javna osoba”, rekao je Đoković.

“Kao sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam dodatnu odgovornost da iskažem podršku narodu i Srbiji. Mnogi ne znaju što budućnost nosi Kosovu i srpskom narodu, i vrlo je bitno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama”, dodao je tenisač.

Dok ga jedni zbog tog postupka “slave”, drugi izražavaju nezadovoljstvo istim. U noći s ponedjeljka na utorak, u Orahovcu na Kosovu tijekom noći uništen je mural posvećen tenisaču Novaku Đokoviću.

Društvenim mrežama širi se snimka, kao i fotografije uništenog murala, ali i dvojice počinitelja koja muralu prilaze u jedan sat iza ponoći.

Snimku uništavanja murala možete pogledati OVDJE.

Reakcije na društvenim mrežama

Društvene mreže usijale su se od komentara. “Opaaa, Novak Đoković je progovorio, više nije apolitičan i daje podršku Srbima na Kosovu. Ali, kad treba dati podršku građanima Srbije u borbi protiv nasilja i AV diktature, za normalnu, uređenu Srbiju, eee, tad je Novak apolitičan i nema ga nigdje. Eee, pa, NOLE JEDI GO*NA”, navodi jedan korisnik Twittera.
Spreman je snositi kazne i sankcije zbog onoga sto je napisao, vi ga i dalje pljujete. Čovek koji stoji iza svoje riječi i svojih principa. Možete samo da sanjate o njegovoj veličini. Veliki Novak Đoković”, navodi korisnica Twittera.
Ovo što je danas napravio Novak Đoković je vrlo hrabro, a ujedno i opasno za njegovu karijeru! Ionako nije omiljen u zapadnom svijetu, a ovime sebi radi dodatan problem. Za nas Srbe pokazao je kako se voli i brani Srbija. Lekcija za sve!”, navodi treći.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner