Više stotina Nizozemaca sudjelovalo je u četvrtak na proslavama 50. rođendana kralja Willema-Alexandera.

Kralj se pridružio masi okupljenih i s obitelji uživao u Tilburgu, na jugu zemlje na koncertu 50 pijanista i zatim u baletu.

Oko 150.000 gledatelja je slavilo s kraljem, pokazuju procjene grada Tilburga. Neki od njih su od zore čekali priliku da čestitaju kralju i rukuju se s njim.

Kraljevska palača je tom prigodom objavila na Instagramu njegovu novu fotografiju, uz kraljicu Maximu i njihove tri kćeri.

Kraljevska obitelj je svima zaželjela da provedu dobar kraljev dan.

U Amsterdamu je 700.000 osoba također obilježilo kraljevski rođendan, navodi ANP.

Prigodom rođendana je kralj dao intervju, koji je u srijedu navečer objavljen na dva televizijska kanala, a pratilo ga je 4,2 milijuna gledatelja.

Kralj je u petak u palaču u Amsterdam pozvao 150 osoba koje istog dana kao on slave rođendan, a izvučeni su nasumce nakon što su se prijavili i oni će doći na večeru s kraljevskim parom.

Komentiraj

FOTO:EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.