Nizozemska pop jazz pjevačica Caro Emerald u Zagrebu

HINA/ HHartists/ ik

Nizozemska pop jazz pjevačica Caro Emerald dolazi 24. veljače iduće godine zagrebački Dom sportova, gdje će nastupiti u okviru svoje aktualne “Emerald Island” turneje.

“Ta nježna dama predivnog glasa spojila je u svojoj glazbi ballroom jazz sa zaraznim mambo grooveom i postala poznata po svojim izvanrednim živim nastupima”, ističe se u najavi koncerta glazbenice kojoj će to biti prvi nastup u Hrvatskoj.

“Caro Emerald sa sobom donosi ljeto, ples i bajke iz najljepšeg razdoblja Hollywooda”, dodaje se.

Njezina se karijera ozbiljnije počela razvijati prije desetak godina kada su je, vidjevši njen jazzy vokal kao savršen za pjesmu “Back It Up”, angažirali producenti Jan van Wieringen i David Schreurs te kanadski autor Vincent Degiorgio.

Pjesma je ubrzo postala veliki hit, a dvije godine kasnije našla se na njenom debi albumu “Deleted Scenes from the Cutting Room Floor”, a uskoro objavljuje i drugi singl “A Night Like This” kojim nastavlja uzlaznu putanju.

Singl se ubrzo popeo do samog vrha nizozemske top ljestvice, a 2010. godine proslavio i u Velikoj Britaniji, gdje je uvršten na “A” listu BBC Radio One.

Još veći uspjeh doživjela je sa drugim studijskim albumom “The Shocking Miss Emerald”, koji je bio i na prvom mjestu britanske liste albuma 2013. godine.

Ove godine je izdala EP “Emerald Island” sa šest pjesama inspiriranih ‘exoticom’, žanrom iz pedesetih i šezdesetih godina, ispunjenim egzotičnim zvukovima i instrumentima.

To je izdanje objavljeno u povodu njezine dosad najveće turneje, u okviru koje će posjetiti i Dom sportova.

Istočnoeuropski dio njezine turneje odvodi je prije Zagreba u Poljsku i Sloveniju, a potom i u Budimpeštu, Beograd, Bukurešt, Sofiju.

Komentiraj