U nedjelju rano ujutro nastavljena je potraga za 61-godišnjim Nizozemcem, koji je u subotu poslijepodne pao s jedrilice u more 7 i pol nautičkih milja od Visa i nestao.

61-godišnjak je pao u more tijekom plovidbe charteriranom jedrilicom „Anja“, dužine 11 metara, hrvatske zastave. Prema izjavama svjedokinje, 50-godišnje državljanke Hrvatske, nesreća se dogodila oko 14:30 sati, kada je Nizozemca idarilo jedro i odbacilo ga s palube u more, prenose 24sata.

Njegova suputnica dobacila mu je kolut za spašavanje obzirom da po jakom nevremenu nautičar nije uspijevao doplivati do jedrilice, koja je nastavila plutati bez nadzora po izrazito valovitom moru. Članica posade pomoć je uspjela dozvati oko dva sata nakon nesretnog događaja jer joj mobitel nije imao signala.

MRCC Rijeka koordinirala je pomorsku potragu koja je započela oko 16:45 sati, a u potrazi su sudjelovali i helikopter i zrakoplov tipa ‘Pilatus’ iz sastava Obalne straže RH.

Zbog iznimno nepovoljnih uvjeta na moru, potraga je obistavljena u 20:45 sati. Potraga na moru nastavljena je jutros u 02:30 sati, a zračne snage uključile su se u 06:25 sati.

Komentiraj