Od ponedjeljka su glavni afganistanski grad Kabul potresla tri uzastopna napada u kojima je po zadnjim podacima ubijena najmanje 41 osoba, izvijestili su službeni izvori.

 

U manje od 12 sati u Kabulu su počinjena dva bombaška napada u blizini zgrade ministarstva obrane, a potom su usred noći dvojica naoružanih muškaraca napala zgradu u kojoj je smješteno osoblje humanitarne udruge CARE International.

“U napadima je smrtno stradala 41 osoba, a ozlijeđeno ih je 110”, rekao je za AFP glasnogovornik ministarstva zdravlja Vahid Madžroh.

Po ranijim podacima u dvostrukom napadu ubijene su 24 osobe, a gotovo stotinu ih je ranjeno. Vlasti su izvijestile da je prva bomba detonirana iz daljine, a drugi napad počinio je napadač samoubojica.

Talibanski glasnogovornik Zabihulah Mudžahid je na Twitteru objavio da je prva bomba trebala razoriti ministarstvo obrane, a druga zgradu policije. Bombaški napadi dogodili su se u samo nekoliko minuta razlike, a cilj im je bio što veži broj žrtava među dužnosnicima koji su s posla odlazili kućama.

Komentiraj