"Nitko nije takav sadist da sluša Glasnovića umjesto da surfa mobitelom"

Patrik Macek/PIXSELL

Policija i državno odvjetništvo još utvrđuju sve okolnosti prošlotjednog incidenta u Sabornici i prijetnje saborskog zastupnika živog zida Branimira Bunjca saborskoj straži. Incident je snimljen mobitelom, iako je rad saborske straže zabranjeno snimati, piše Dnevnik.hr.
“U Sabornici se ne smije dogoditi bilo kakva zabrana, to je javno mjesto, to je javno djelovanje saborskih zastupnika, bez obzira da li trenutni vremenski kontekst – sjednica traje ili sjednica ne traje”, rekao je stranački kolega Bunjca Tihomir Lukanić.
Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker, pak, brani Sabor. “Za ovaj Sabor su pale mnoge hrvatske žrtve, mnogo krvi je proliveno da imamo slobodnu i neovisnu hrvatsku državu i mislim da elementarno poštivanje prema tim ljudima naprosto ne može dozvoliti ovakvo ponašanje u Hrvatskom saboru”, rekao je.
SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk kaže kako interes javnosti može biti način postupanja njih prema zastupnicima. “U tom smislu, za mene je opravdano ograničenje snimanja samo u svrhu zaštite identiteta državnih službenika”, smatra Bauk.
Česte scene za vrijeme trajanja sjednice su razgovori saborskih zastupnika na mobitele. “Korištenje u samoj Sabornici je pitanje osobne kulture. Meni je telefon uvijek na vibraciji i naravno ako je neki hitni poziv izađem iz Sabornice pa se javim”, kaže SDP-ov Predrag Matić.
Zastupnik Mosta Miro Bulj objasnio je kako mobitel koristi ako primi poruku od građana ili neke informacija koje su mu bitne za raspravu. “Naravno da je to nama danas svima sredstvo komunikacije”, objasnio je Bulj.
“Ja mislim da nitko nije toliki sadist da bi sad morali Glasnovića slušati ili nekog sličnog zastupnika umjesto da surfamo po internetu”, kazao je SDP-ov Bauk.

Komentiraj