HINA/ Mario STRMOTIĆ

“Nitko nije otpao, svi još imaju šansu tri mjeseca”

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak je sa nekoliko reprezentativaca krenuo put SAD-a, gdje će se sastati s ostatkom hrvatske reprezentacje, koju na američkoj mini turneji očekuju dvije prijateljske utakmice.

“Nitko nije otpao, svi još imaju šansu tri mjeseca, ali u ovom trenutku sam se odlučio da dva napadača budu Kalinić i Mandžukić”, komentirao je Dalić izostavljanje Ivana Santinija sa popisa.

“Naši igrači imaju naporne sezone, njima će ovo dobro doći da se malo odmore od klupskih obveza, stresa i velikih očekivanja. Okupit ćemo se i raditi zajedno, neće to biti neki jaki treninzi, ali bit će dvije jake utakmice. Očekujemo dobar rezultat, ali ne može očekivati nešto veličanstveno. Ali, da ćemo neke stvari napraviti, napravit ćemo”, najavio je izbotnik za NovuTV.

“Hrvatska mora čuvati svoj stil, svoj način igre, biti ofenzivna, napadačka, igrati pas igru. To su naše karakteristike. Ne mogu sad govoriti o detaljima, kada dođemo tamo, onda ću vidjeti u kakvom su stanju igrači, u kakvoj su formi”, dodao je izbornik.

Hrvatska će odigrati prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika, a Dalić kaže da su to najbolji protivnici koje su mogli dobiti u ovom trenutku. “Znam da ne mogu očekivati puno, ali dobili smo ono što sam htio: jake protivnike i jake utakmice. Mi tu nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti. Najvažnije je da se igrači okupe, da malo osjete reprezentativnu atmosferu, da zaborave te stvari koje imaju u klubovima i da se malo osvježe. Svi će dobiti minutažu, očekujemo dobru igru i da pokažu što mogu”, rekao je Dalić.

Na kraju je potvrdio da se stožeru priključio i Dražen Ladić.

Komentiraj