Niti jedan novi slučaj covida-19 u Pekingu u posljednja 24 sata

 

U posljednja 24 sata u Pekingu nije zabilježen niti jedan novi slučaj covida-19, prvi puta nakon ponovnog razbuktavanja epidemije prošlog mjeseca kada su opet oživjele bojazni od drugog vala zaraze koronavirusom.

Od otkrića novog žarišta zaraze početkom lipnja na veletržnici u južnom dijelu grada sveukupno je od covida-19 oboljelo 335 osoba.

Općinske zdravstvene vlasti su priopćile da su zabilježile tek jedan asimptomatski slučaj koronavirusa.

Vlasti još uvijek nastoje utvrditi uzrok ponovnog rasplamsavanja epidemije.

Prozvana veletržnica Xinfadi je priopćila da je virus pronađen na daskama za obradu uvoznog lososa, nakon čega je pokrenuta inspekcija prehrambenog opskrbnog lanca, posebice riba i plodova mora.

Vlasti su od 11. lipnja testirale više od 11 milijuna ljudi, oko polovice stanovnika Pekinga, a također su izolirale više desetaka stambenih četvrti.

“Epidemiološka situacija u gradu se stabilizira i poboljšava”, izjavio je u ponedjeljak Pang Xinghuo, zamjenik direktora Općinskog centra za kontrolu bolesti.

Kina, u kojoj se krajem prošle godine pojavio novi koronavirus SARS-Cov-2, uglavnom je obuzdala epidemiju te u zadnjih mjesec i pol ne bilježi smrtne slučajeve.

Komentiraj