hina

“Nismo otvorili razgovore o rekonstrukciji Vlade”


Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u vezi s nagađanjem o mogućoj rekonstrukciji Vlade i ukidanju ministarstva graditeljstva kako o tome još “nisu otvorili razgovore”, da “nisu politika koja se bavi brojem svojih stolaca i koliko će ministarstava imati” te kako neće ni na čemu inzistirati, osim na rezultatima koje moraju dati građanima.

Neki su mediji prošlih dana pisali kako je moguća rekonstrukcija Vlade i smanjene broja ministarstava, da bi se zaštita okoliša mogla spojiti s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, na čijem je čelu Predrag Štromar (HNS) i kako su tada njegove šanse da ostane ministar male. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je na današnjoj konferenciji za novinare za Rijeci da će HNS poduprijeti inicijativu koja dovodi do smanjenja troškova i veće funkcionalnosti Vlade.

U vezi s reformom obrazovanja ocijenio je da se ona provodi točno kako je dogovoreno – “sa stabilnošću, sadržajem i kompromisom koji donosi rezultate, a ne usporavanje” te da je nitko, pa ni radikalna desnica ni salonska ljevica više ne može zaustaviti.

Na novinarsko pitanje kako je prihvatio postavljanje Radovana Fuchsa na mjesto savjetnika premijera za reformu obrazovanja, Vrdoljak je odgovorio da je to odlična stvar. To može biti samo dodana vrijednost jer daje dodatnu snagu i podršku reformi obrazovanja, dodao je.

Komentiraj