HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Nisam protiv reforme obrazovanja’

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić za HRT je istaknuo kako nije protiv reforme obrazovanja.

“Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama”, rekao je Glunčić.

Tvrdi da je uoči raspisivanja natječaja razgovarao s premijerom Plenkovićem te da su se tada složili kako bi bilo dobro da se prijavi na natječaj s obzirom na stručne kvalifikacije koje ima.

Na pitanje kako surađivati ako nema potporu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekao je kako misli “da taj izostanak potpore je baš zbog ovog krivog dojma da sam ja protiv reforme i to se znači dugo provlači kroz medije da sam ja protiv reforme. Dapače, ja inzistiram da se reforma dogodi i točno znam na koji način bi to trebalo napraviti i mislim da znam da je taj način ispravan. Tako da mislim da je čisto zbog tog pogrešnog dojma došlo do toga da su neki ljudi protiv toga da budem voditelj reforme školstva.

Komentiraj