Nintendo vraća prijenosnu konzolu Game&Watch

Prijenosna konzola Game & Watch, koja je prvi put predstavljena 1980. godine i proizvodila se do 1991. godine, uvelike je zaslužna za uspjeh Nintenda. No, daleko je to od današnjeg Nintenda, koji redovito objavljuje najprodavanije igre, povezuje ljude na mreži i koristi proširenu stvarnost s automobilima-igračkama.

Game & Watch bila je serija ručnih igara koje je Nintendo prodavao prije nego što se svijet zaljubio u Game Boy. Nintendo, piše CNN, ponovno vraća Game&Watch. Nova konzola imat će oblik originala s crvenim i zlatnim dizajnom, ali punit će se preko USB-C kabla i više neće biti crno-bijela.

U ponudi će imati tri igre – “Super Mario Bros.,” “Super Mario Bros.: The Lost Levels” and “Ball (Mario verzija)”. Samo će posljednja igra ostati crno-bijela. Zanimljivo, neće imati mogućnost povezivanja s Internetom.

Kao što joj samo ime govori, ‘Game&Watch’, ova je konzola ujedno i sat. Pritiskom na gumb ‘Vrijeme’ prikazivat će se sat, zajedno s Mariom koji uokolo skače.

Iako Game&Watch nije bio prvi pokušaj Nintenda u videoigricama, prva je koja je postignula uspjeh, što je dovelo do Nintendo Entertainment Systema 1985. i Game Boya 1989. godine. Game&Watch nije proslavljena kao neki drugi Nintendovi sustavi igara, ali je prvi koji je imao pločicu ‘+’ – od 1982. godine i igre ‘Donkey Kong’.

Nostalgični Nintendo prošlog je desetljeća pokušao oživjeti ovu konzolu, ali sada pokušavaju ponovno. I u pravo vrijeme, jer je 35. obljetnica Marija.

Komentiraj