Nino Raspudić: “Odluka je samo hoće li Beroš otići prije ili nakon lokalnih izbora”

Saborski zastupnik iz kluba Mosta Nino Raspudić komentirao je u ponedjeljak ministra zdravstva Vilija Beroša i njegovoj mogućoj smjeni.

Gostujući na N1 televiziji, Raspudić je rekao da smatra da će smjena ministra zdravstva ovisiti o tome šteti li to HDZ-u uoči lokalnih izbora. “Ne mislim da će to ići tako da će Plenković smijeniti Beroša nego da će sam Beroš reći da ne želi biti teret briljantnom premijeru i najuspješnijoj vladi pa on sam daje ostavku zbog loše komunikacije s obiteljskim liječnicima ili iz nekog drugog razloga. Predviđam taj scenarij. Ako procijene da im je pred izbore bolje ostavljati dojam homogenosti i čvrstine vlade, onda ga neće smijeniti, a tu većinu imaju”, kazao je Raspudić.

Dodao je da postoje dva razloga zbog kojih jedan ministar treba biti smijenjen ili dati ostavku. “Jedan je nesposobnost, kada se u njegovom resoru događaju problemi i propusti koji pokazuju da se loše upravlja sustavom. Ovdje je puno indikatora za to, od sustava cijepljenja pa sada problema s obiteljskim liječnicima, a možemo govoriti i o problemu duga prema veledrogerijama. Drugi razlog tiče se nemorala. Kod nas su to najčešće korupcijske afere, a ovdje imamo slučaj platforme CijepiSe. Moje informacije idu u smjeru da je ta platforma višestruko preplaćena, a ona ne funkcionira najbolje”, istaknuo je Raspudić.

Dodao je da je Beroš degradiran u samom startu. “U Hrvatskoj se iz nekog razloga nije postupalo na početku koronakrize prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nego po Zakonu o sustavu civilne zaštite. Policija, pendrek, Božinović je na čelu Stožera koji upravlja našim životima već godinu dana, a nije ministar zdravstva, kao što je to slučaj u većini drugih zemalja”, rekao je.

Raspudić smatra da je ministar od početka bio ‘poslušni super Vili kojemu su davali PR-ovski vjetar u leđa, tobože i djeca su ga tako crtala’. Zaključio je da je samo odluka hoće li Beroš otići prije ili nakon lokalnih izbora.

Komentiraj