Nina Kuluz osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora

HINA

Kazneni sud u Torinu jutros je objavio presudu Nini Kuluz prema kojoj je za otmicu i zadržavanje djeteta u drugoj državi osuđena na tri godine i 4 mjeseca bezuvjetnog zatvora, oduzimanje roditeljske skrbi, zabranu obavljanja javnih funkcija, a odlukom suda dužna je platiti 50 tisuća eura svom bivšem partneru i ocu dječaka Alessandru Avenatiju.

Odluka o plaćanju izvršna je odmah.

Sud ima 45 dana za napisati presudu na koju će se odvjetnici Nine Kuluz sigurno žaliti. Kako doznajemo, Nina Kuluz teško je podnijela presudu i ne može vjerovati da je osuđena na zatvorsku kaznu.

“Ona je zgrožena i šokirana, kao i cijela naša struka jer ovdje u Hrvatskoj nismo vidjeli slučajeve u kojima tužiteljstvo traži uvjetnu osudu, a sud izrekne bezuvjetnu kaznu”, kazao nam je odvjetnik Mišo Živaljić.

“Očekivali smo oslobađanje, spominjala se mogućnost i uvjetne kazne. Protivno svim okvirima prakse sud je donio odluku o sankciji, višestruko težu od one koju je tražilo državno odvjetništvo. Mislimo da ovakva presuda ne može ostati i dojma smo da je donesena pod pritiskom javnosti”, kazao nam je Živaljić.

Komentiraj