Sanjin Strukic/PIXSELL

Nina Badrić – humanitarni koncert za Specijalnnu olimpijadu

Glazbenica Nina Badrić ambasadorica je zaklade Hrvatska za djecu i 25. listopada u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će humanitarni koncert, a prihod od ulaznica namijenjen je sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju 2019. godine.

Specijalna olimpijada je međunarodna organizacija koja osobama s intelektualnim poteškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti i pokažu hrabrost. Specijalna olimpijada Hrvatske nacionalni je sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim poteškoćama, a osnovana je 1992. godine. Sudjelovanjem u programu Specijalne olimpijade takve osobe stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi, a na prošloj Specijalnoj olimpijadi hrvatski sportaši osvojili su 19 medalja. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju entuzijazam.

Dan prije ovog koncerta, 24. listopada, Nina Badrić održat će još jedan samostalni koncert u Velikoj dvorani Lisinski kojoj se vraća nakon tri godine. Osim najave nove suradnje Nine Badrić i Zaklade, humanitarni koncert bit će ujedno i obilježavanje desete godišnjice rada Zaklade.

Komentiraj