NIKOME NIJE JASAN Bartulica šokirao i Dabru: ‘Mislim da je too much’; Penava: ‘Stvarno mi je neugodno’

Autor:

Zagreb, 09.06.2024. - Doèek rezultata izbora zastupnika za Europski parlament u stožeru Domovinskog pokreta. Na fotografiji Stjepo Bartulica. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

HINA/Lana SLIVAR

I mnogima u Domovinskom pokretu je nejasno kakvu je poruku Stephen Nikola Bartulica želio poslati s luksuznim Ferrarijem kojim je došao u stranački izborni stožer u nedjelju.

I u ponedjeljak se govorilo o Ferrariju kojim se u stožer Domovinskog pokreta dovezao njihov izabrani eurozastupnik Bartulica.

On sam ništa ne želi komentirati. Sinoć je poručio da je dopunio svoju imovinsku karticu i da je sve stekao zakonito.

NA ŠTO JE MISLIO? Bartulica: Nadopunio sam imovinsku karticu. Povjerenstvo za nacional.hr: Ne, mi ništa nismo dobili

No i mnogima u DP-u je nejasno kakvu je poruku Bartulica želio poslati predstavom s luksuznim automobilom.

“Ne razumijem tu gestu, ja sam prvo mislio da je šala, sprdnja, ali ne znam koja je poruka, ali to treba pitati njega. Nismo uspjeli razgovarati, samo smo si čestitali i imali medijski dio, ali nismo razgovarali na tu temu“, rekao je Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta za RTL.

“Trebate pitati njega, ja takvu poruku javnosti ne bih slao. Mislim da je to too much“, zaključio je Dabro.

Penava: Stvarno mi je neugodno, ja to nikada ne bih napravio

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava odgovorio je na pitanje je li mu neugodno zbog Bartuličinog poteza i je li ga pitao što je pjesnik s tim performansom želio reći?

Penava kaže da nije znao da će Bartulica to napraviti, ali je zadovoljan rezultatima na EU izborima.

“Neke se stvari nisu promijenile. Kad god Domovinski pokret ostvaruje uspjehe i iskorake, uvijek je tema nešto drugo. Nekad su to diplome, nekada promišljanja… Nisam znao da će Bartulica doći u Ferrariju. Nitko to u stranci nije znao. Ja sam sa skupa otišao u Kiji iz 2008. godine. Stalno proklamiramo tu poniznost. Većini nas je taj narativ u politici”.

Na pitanje što je pomislio kada je vidio taj automobil, kaže: “Pa ja vjerujem isto što i većina normalnih ljudi. Pomislili smo da je netko od gostiju došao tim autom. Nisam pitao Bartulicu koju poruku je htio poslati. Stvarno mi je neugodno. Ne želim tumačiti neke tuđe poteze. Ja to osobno nikada ne bih napravio”, rekao je Penava za Dnevnik.hr.

Moramo razgovarati

Kaže da će razgovarati o tome s Bartulicom.

“Razgovarat ćemo, ali ne može biti stegovne odgovornosti zbog načina kako je netko došao na stranački skup. Treba imati u fokusu da je Bartulica ostvario jedan lijep rezultat. Da je fokus kampanje bio fokusiran na njega”.

Bartulica uvjerava da je predao novu imovinsku karticu, no iz Povjerenstva kažu da nije im ništa stiglo.

“Pitanje ćete morati postaviti Bartulici. Nemojte dvojiti, tražit ćemo da imovinske kartice naših članova budu jasne i transparentne”.

Penava to danima ponavlja i to nema nekog efekta na Bartulicu.

Na pitanje je li njemu objasnio porijeklo svoje imovine, od čega živi i kako je tu kuću kupio, odgovara: “Ja očekujem malo podrobnije informacije kako bi rasvijetlili tu stvar do kraja. Da demistificiramo tu priču. Dozvoljeno je da naslijedite od nekoga nešto, no iz aspekta zdravog razuma to morate unijeti u imovinsku karticu. Ako se dogodi greška, morate reći kakva je situacija i to je ono što očekujem”.

UVJEREN DA ĆE SRUŠITI MILANOVIĆA Plenković najavio unutarstranačke izbore, osvrnuo se i na Bartuličin Ferrari

‘Ne znam čiji je Ferrari’

Bartulica je u Stožer došao u zanimljivom društvu. Penava ne zna tko su ti ljudi, a nema ni prijatelje s Ferrarijem.

“Ne znam čiji je Ferrari, ti ljudi nisu članovi stranke, meni su nepoznati. Pretpostavljam da je riječ o prijateljima gospodina Bartulice. Imali smo razloga za slavlje”.

Penava kaže da nije zabranjeno dovoditi prijatelje u Stožer.

Ja nemam prijatelje s Ferrarijem, ne muči me, drago mi je da smo osvojili taj mandat. Ono što me muči je kako se postaviti što transparentnije i kako imati što čišću poziciju za ostvarivanje programskih ciljeva koje smo zadali. Neki od ovih nastupa su zapravo gafovi koji ne doprinose tome. To nam je u interesu u što kraće mogućem roku riješiti i prionuti poslu“, rekao je zaključno Penava.

DP-ov eurozastupnik Bartulica u izborni se stožer sinoć dovezao u Ferrariju i to nakon što se tijekom kampanje našao pod povećalom javnosti jer se saznalo da gotova sva svoja primanja troši na rate dvaju kredita, a u pokrivanju životnih troškova, tvrdi,  pomaže mu majka.

Bartulica je u nedjelju na proglašenje izbornih rezlutata stigao u Ferrariju SF90, jednom od najskupljih modela ovog talijanskog proizvođača automobila.

Ferrari SF90 Stradale proizvodi se od 2019., a ime je dobio jer slavi 90 godina Ferrarijeve momčadi u Formuli 1 koja nosi ime Scuderia Ferrari. Ferrari ga označava kao superautomobil serijske proizvodnje.

Kako su svi primjerci rasprodani, Ferrari SF90 moguće je naći samo na stranim oglasnicima, a prodavači traže od 500.000 eura naviše.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.