Nikolina Šustić svjetska prvakinja u trčanju na 100 km!

gol.hr

Mlada i talentirana Nikolina Šustić, poznata kao jedna od najboljih hrvatskih trkačica, jučer je u LifeClass Termama Sveti Martin pobijedila na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara, a svojim rezultatom srušila je i hrvatski rekord za više od 6 minuta!

Za dolazak na cilj trebalo joj je 7:20:34 što je više od 6 minuta brže od dosadašnjeg rekorda među ženama kojeg drži Marija Vrajić, a koji iznosi 7:27:11, no više bitnije od svega, Nikolina je potukla i najbržeg Hrvata na 100 km za čak 4 minute i 1 sekundu, javlja Dnevnik.hr.

Prisjetimo se, jučer se u Termama Sveti Martin održavalo Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara na kojem sudjeluje više od 350 ultra maratonaca i ultra maratonki iz preko 40 zemalja svijeta.

Utrka je započela u 7 sati ujutro, a očekuje se da će posljednji natjecatelj na cilj stići iza 17 sati. Svaki od natjecatelja mora pretrčati krug od 7,5 kilometara čak 13 puta, uz dodatni manji krug od 2,5 kilometra kako bi se zatvorila brojka od ukupno 100 kilometara.

Organizacijski odbor utrke čine LifeClass Terme Sveti Martin, Svjetska asocijacija ultra trkača, Hrvatski atletski savez, Atletski klub Sljeme kao i nosioci projekta, uz pomoć lokalne zajednice, klubova i neumornih pojedinaca.

Komentiraj