NIKOLINA ĆAĆIĆ: Od slučajnog odlaska u dvoranu do Olimpijskih igara

Nikolina Ćaćić prva je hrvatska boksačica koja će nastupiti na olimpijskim igrama. Boksati je počela slučajno, nakon preporuke liječnika da se počne baviti sportom

Zagrepčanka Nikolina Ćaćić prva je hrvatska boksačica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Put za Tokio ova 20-godišnjakinja osigurala je nakon kvalifikacija u Parizu, pobjedom nad turskom prvakinjom Aycan Guldagi sudačkim preglasavanjem (3-2). “Nisam ni bila nešto posebno zainteresirana za boks, ali imala sam problema sa skoliozom, bolovima u leđima i zbog problema s pogrbljenošću i kukovima po propisanim vježbama liječnika završila sam u sportskoj dvorani, pored koje je bio boksački ring. Tako je sve krenulo”, prisjetila se početaka Nikolina Ćaćić.

“Već danas živim svoj san i na boks ne gledam kao sport i posao, nego na način života u kojem uživam”, zadovoljno je poručila Nikolina Ćaćić. Najveća podrška su joj roditelji koji već sedam godina prate svaki njezin meč, a razumijevanja ne nedostaje u Hrvatskom boksačkom savezu koji je u njoj prepoznao potencijal i dodijelio joj stipendiju za studij.

“Do sada sam se posvetila isključivo boksu, ali od devetog mjeseca krećem na sportski menadžment Aspiru, koji mi je stipendijom omogućio Hrvatski boksački savez, što me jako veseli jer to znači da netko primjećuje moj trud i rad. To mi je najbolja motivacija da nastavim tim tempom”, kazala je Nikolina Ćaćić.

Uz roditelje najveća podrška joj je i njezin trener Franjo Kristić koji je prati od samih početaka. Karijeru je započela u Sesvetama, nakon toga u boksačkom klubu “Katran” a sada je u “Omegi”. Sve to vrijeme s njom je trener Kristić koji je Nikolinu Ćaćićopisao kao upornu, temeljitu i tvrdoglavu.

“Kada sam počeo raditi s Nikolinom, odmah mi je u oči zapela njezina upornost i tvrdoglavost. Uvijek želi biti najbolja i osvojiti medalju. Taj natjecateljski duh i želja za osvajanjem je motivira”, opisao ju je trener.

Komentiraj