Nikolina Brnjac: “Hrvatska je na 94 posto noćenja iz rekordne 2019. godine”

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u utorak je, uoči sjednice Vlade, izjavila da dosadašnjim dijelom turističke sezone ‘možemo biti itekako zadovoljni’. Otkrila je da je Hrvatska trenutačno na 94 posto noćenja iz 2019. godine.

ministrica je istaknula da se turizam dobro oporavlja, pa tako, kada se uzimaju u obzir i domaći gosti, kojih je primjerice u lipnju 4-5 posto više no u istom mjesecu pretkrizne 2019. “Pokazatelj je i vrijednost fiskaliziranih računa, koja je bila viša za 20 posto u odnosu na 2019. godinu”, rekla je Nikolina Brnjac.

“Osim pripreme i realizacije sezone, Ministarstvo se okreće i dugoročnim strateškim ciljevima, to jest transformaciji na zeleno i digitalno”, istaknula je ministrica i naglasila javne pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), pri čemu je završeno javno savjetovanje za poziv za javnu turističku infrastrukturu, a u savjetovanju se nalazi poziv za privatnu turističku infrastrukturu.

“Ovim putem pozivam sve u turističkom sektoru da se odazovu na javno savjetovanje, s ciljem da pozivi budu što bolji i konkretniji, jer svi projekti moraju biti gotovi do kraja 2025. godine”, istaknula je ministrica i dodala da je fokus na kvalitetnom i održivom turizmu.

“Cilj je da se dolazak turista ravnomjerno rasporedi tijekom cijele godine, kako na obali tako i na kontinentu”, rekla je ministrica Brnjac te navela primjer lječilišnog turizma kao onog koji stvara mogućnosti za razvijanje Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Komentiraj