Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“NIKOLA TESLA”: Osnovana zaklada za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike

Odlukom karlovačkoga Gradskog vijeća osnovana je Zaklada “Nikola Tesla” za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorande, priopćeno je u petak iz gradske uprave.

Po odluci o osnutku te zaklade, svrha će joj biti poticanje izvrsnosti u obrazovanju, poticanje stvaralačkog i inovativno-znanstvenog rada za nove tehnologije djece i mladih do 30 godina iz Karlovca i potpora za međunarodna natjecanja.

I doktorandi stariji od 30 godina moći će računati na potporu, i to za projekte održivosti i strateškog razvoja Grada Karlovca i Republike Hrvatske.

Tom odlukom Karlovac će kao osnivač uplatiti 10.000 kuna osnivačkog kapitala, a obvezao se da će svake godine u Zakladu “Nikola Tesla” uplaćivati najmanje 20.000 kuna. Novac će se prikupljati doprinosom onih koji podupiru tu zakladu, i to od pravnih osoba najmanje po 5000 kuna, od udruga i organizacija građana najmanje po tisuću kuna i od fizičkih osoba najmanje 100 kuna.

Na rok od četiri godine za upravitelja te zaklade imenovan je Ervin Jančić, koji se među ostalim obvezao sastaviti opće akte Zaklade “Nikola Tesla” po kojima će se utvrditi mjerila, postupak i način dodjele financijskih sredstava iz njezine imovine po Zakonu o zakladama i fondacijama.

Komentiraj