Igor Kralj/PIXSELL

NIKOLA TESLA EV CUP ZAGREB I ‘KRUG ZA NINU’ Mitsubishi i-MiEV – zvijezda vikenda

Na glavnom zagrebačkom trgu protekle su se subote okupila električna vozila kako bi građanima predstavila projekt e-mobilnosti kroz ispite spretnosti i trku kroz uži centar grada u duljini od 20,6 km. Zainteresirani su mogli dobiti odgovore na sva pitanja, a neki su iskoristili mogućnosti probne vožnje.

Glavni događaj bila je „tiha trka“ električnim vozilima kroz grad Nikola Tesla EV Cup Zagreb. Mitsubishi i-MiEV s brojem 101 vozio je Svemir Vranko (Greenergo Team) te spretnim prolazom kroz sve zadane punktove stigao prvi na cilj. “Vožnja električnim autom je izuzetno iskustvo, ubrzanje je neusporedivo bolje nego kod benzinskih automobila, a sve za 90% nižu cijenu energenata. Na kraju, Mitsubishi i-MiEV ima sve što treba za praktično i izbudljivo iskustvo gradske vožnje”, rekao je pobjednik. “Vožnja električnim vozilom oduzima motive ratovanju za naftu, tako da svaki puta kad sjednete u svoj i-MiEV zapravo idete u mirovnu misiju”, dodao je.

Dan kasnije, Mitsubishi Motors Hrvatska odazvao se pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Krug za Ninu“. Dva električna vozila i-MiEV-a bila su na raspolaganju svima koji su željeli odvoziti krug po karting stazi u Španskom te tako simboličnom startninom donirati sredstva za liječenje male Nine.

Emotivan trenutak humanitarnog druženja bio je izravni video link s bolnicom u Utrechtu gdje Nina s majkom i bakom čeka liječenje. Preko Skypa Ninu je podržalo 300 prisutnih vozača iz svih dijelova Hrvatske, pa i Slovenije. Mitsubishi Motors Hrvatska ponosan je što je svojim vozilima omogućio prikupljanje sredstava za liječenje Nine.

Komentiraj