Nikola Mirotić je i ove sezone najbolje plaćeni igrač Eurolige, Larkin i Micić drugi i treći

Euroliga je na svojoj službenoj mrežnoj stranici objavila listu deset najbolje plaćenih igrača koji će u nastupajućoj sezoni igrati  u ovom elitnom europskom košarkaškom natjecanju.

Ovo nije ujedno i lista najbolje plaćenih igrača u Europi prvenstveno jer moskovski CSKA neće igrati Euroligu, a tamo npr. srpski centar Nikola Milutinov zarađuje 2.5 milijuna dolara po sezoni, što bi ga ovdje smjestilo na četvrtu poziciju.

Prošlosezonski MVP Eurolige Nikola Mirotić će u Barceloni ove sezone zaradili pet i pol milijuna dolara što ga bez konkurencije stavlja na prvo mjesto najbolje plaćenih euroligaških igrača. Bivša „četvorka“ Reala, Chicaga, Milwaukeeja i New Orleansa ponajbolji je europski košarkaš pa ne čudi da ga Barcelona obilno plaća.

U odnosu na prošlu godinu sa liste su ispali Jan Vesely, koji je napustio Fenerbahce i prešao u Barcelonu kako bi igrao sa prijateljem Tomašem Satoranskym, a da bi tu želju ostvario pristao je na ugovor niži od onog (2.3 milijuna dolara) iz turskog kluba, te Nando De Colo koji se, također iz Fenera, vratio kući u ASVEL te tako napustio ugovor od 1.9 milijuna dolara.

Novi igrač među deset najplaćenijih je zapravo povratnik, 35-godišnji Miloš Teodosić, kojemu je Virtus aktivirao opciju dodatne godine ugovora koja je prilično bogato plaćena.

Lista najbolje plaćenih euroligaških igrača:

1.Nikola Mirotić – 5 milijuna $ (Barcelona)

2.Shane Larkin – 4 milijuna $ (Anadolu Efes)

3.Vasilje Micić – 3,3 milijuna $ (Anadolu Efes)

4.Miloš Teodosić – 2,1 milijuna $ (Virtus Bologna)

5-10. Will Clyburn – 2 milijuna $ (Anadolu Efes)

5-10. Mike James – 2 milijuna $ (Monaco)

5-10. Nicolo Melli – 2 milijuna $ (Milan)

5-10. Kevin Pangos – 2 milijuna $ (Milan)

5-10. Tomaš Satoransky – 2 milijuna $ (Barcelona)

5-10. Toko Šengelia – 2 milijuna $ (Virtus Bologna)

Komentiraj