Nikola Ivaniš: “Andrej Plenković bahato omalovažava građanke i građane Rijeke”

Počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza i kandidat za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš u srijedu se u priopćenju osvrnuo na posjet predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića Rijeci i poštivanju, odnosno nepoštivanju epidemioloških mjera tijekom okupljanja.

“U finalu izborne kampanje Rijeku je danas posjetio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i još jednom dokazao s koliko se bahatosti i omalovažavanja odnosi prema stanovništvu Rijeke i Primorsko-goranske županije. Predstavio se gotovo pa kao Djed Mraz koji dolazi s punom vrećom novaca i samilosno ih dijeli po našem kraju, udjeljuje milostinju našem ponosnom gradu. Takvim svojim nastupom Plenković i svita koja ga je okružila samo su još jednom dokazali da beskrupulozno zloupotrebljavaju naš, javni novac i raspolažu njime sukladno političkim potrebama.

Gospodine Plenkoviću, još ste jednom propustili istaknuti da su Rijeka i Primorsko-goranska županija neto uplatitelji sredstava u državni proračun, odnosno da se u ovome kraju zaradi i u državni proračun uplati kudikamo više novca nego što se u kasnijoj raspodjeli potroši i vrati našem gradu i našoj županiji. Da budem još jasniji, Primorsko-goranska županija i njezin glavni grad Rijeka posluju u plusu, ali Republika Hrvatska nam definitivni previše uzima, a premalo vraća. Vama je to kao predsjedniku Vlade RH i čovjeku koji drži ključeve državne blagajne teško čuti, ali je moja dužnost govoriti istinu, pa i Vama.

Nedopustiv je način na koji se Andrej Plenković, HDZ i aktualna državna vlast odnose prema Primorsko-goranskoj županiji i gradu Rijeci. Priložena fotografija dokazuje koliko Plenković i HDZ drže do epidemioloških mjera koje su sami propisali”, napisao je Ivaniš.

Komentiraj