NIKOLA GRMOJA “Ako izgubimo Metković to će biti strašan šamar”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Glavni tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja u nedjelju je gostovao na N1 televiziji, gdje je govorio o aktualnim događajima u zemlji.

O decentralizaciji je rekao kako misli da će se ići u smjeru ukidanja nekih nefunkcionalnih općina, preustroja državnog aparata, ukidanja agencija. “Od preustroja se ne odustaje jer ljudi zaslužuju funkcionalniju javnu upravu i lokalne samouprave. Devet regija nije konačno rješenje, ali Dubrovnik nikad ne bi želio spadati pod Split”, rekao je.

Most je nedavno žestoko napao HDZ zbog nepoštivanja Zakona o sportu. “U suradnji s navijačima ćemo preložiti cjeloviti Zakon o sportu koji će obuhvatiti sve sportove, a ne samo nogomet. U HNS-u ima puno članova HDZ-a od kojih Plenković može tražiti da vrate stranačke članske iskaznice i da istupe iz članstva HNS. Instrumenti su u rukama HDZ-a. A Janica Kostelić kao čelna osoba u Uredu za hrvatski sport može poslati inspekciju na teren”, objasnio je.

Dodao je kako ne zna tko štiti Davora Šukera i Zdravka Mamića u Hrvatskom nogometnom savezu, ali napominje da se vidi kako je to dobro razgranata mreža. “Ima tu i pravosuđa i drugih institucija, ja bih rekao da Mamić u svakom ministarstvu ima nekog svog čovjeka. Tako mi kažu i navijači”, poručio je.

“Mi imamo samo 15 ruku u Saboru. Da smo dobili 76 porezna reforma bi izgledala drugačije, mnogo stvari bi izgledalo drugačije. Ne može Most kreirati sve politike u Hrvatskoj, nego u partnerstvu s najvećom strankom. Ne možemo preuzeti odgovornost za sve, za resore koji nisu naše”, kaže Grmoja.

Na lokalne izbore Most ide samostalno, a Grmoja kaže kako im je bilo ponuđeno da uđu u koaliciju s HDZ-om, što su odbili. “Ovo će biti žestoka kampanja s tenzijama i nije sretna okolnost da u većini općina i županija idemo kontra HDZ-a, ali nikada nisam napadao ministre kako sam napao župana. Mi surađujemo s onima koji su na nacionalnoj razini dobili najviše glasova i ne bismo razgovarali s nikim da smo imali dosta. Ako izgubimo Metković to će biti strašan šamar, tamo smo svojim radom zaslužili povjerenje građana i zadobili simpatije cijele Hrvatske javnosti zbog čega je Most tako dobro i prošao na parlamentarnim izborima”, rekao je.

Komentiraj