Niko Kovač u Wolfsburg doveo Bartola Franjića

Hrvatski trener Niko Kovač je u Wolfsburg doveo Bartola Franjića. Bundesligaš je prema neslužbenim informacijama Sportskih novosti Dinamu isplatio odštetu od sedam milijuna eura, a Plavima pripada i 15% od eventualnog budućeg transfera. Polivalentni obrambeni nogometaš je pak s novim klubom sklopio suradnju do 2027. godine.

“Ovo je dan kad su mi baš podijeljene emocije. Dinamo je moj dom, na Maksimir sam prvi put zakoračio sa sedam godina, proveo sam u klubu 15 godina, proživio sam toliko sjajnih i nezaboravnih trenutaka… Bila mi je iznimna čast svih tih godina igrati i boriti se za grb Dinama. Zahvalio bih ovim putem klubu na povjerenju, podršci i fantastičnom odnosu prema meni kroz cijelu moju karijeru. Hvala navijačima što su mi uvijek bili ogromna podrška. Zahvalio bih na kraju svojim suigračima, trenerima, svima u klubu na odličnoj suradnji. Ipak, svaki igrač u određenom trenutku dobije priliku svoj nogometni put okrenuti u nekom drugom smjeru, a sad je došao taj trenutak za mene. Čekaju me brojni izazovi u budućnosti, ali svakako ću s veseljem pamtiti cijeli period u Dinamu. Vjerujem da ću se možda jednog dana vratiti i da ćemo se ponovno zajedno veseliti. Želim momčadi i klubu puno uspjeha u novoj sezoni. Nastavljam karijeru u Wolfsburgu, bit ću na terenu jednako predan u svakom trenutku kao što sam bio u dresu Dinama. Iznimno sam sretan zbog prilike da ovako rano u karijeri zaigram u cijenjenom bundesligaškom klubu”, rekao je u svom oproštaju Franjić za službene stranice Dinama.

Franjić je u Maksimiru proveo 14 godina odnosno kompletan nogometni put. Plavi dres napušta kaotrostruki prvak Hrvatske, osvajao je pokale 2020., 2021. i 2022. godine s time da je svoj drugi trofej začinio i dvostrukom krunom osvojivši i Kup. Dvaput je s Dinamom prezimio u Europi. U prvoj je momčadi plavih upisao 82 službena nastupa uz jedan postignuti pogodak, i to baš onaj ključan za pobjedu protiv Legije u Varšavi. 22-godišnjak je i član mlade reprezentacije Vatrenih za koju je u deset nastupa također zabio jedan gol.

Dinamo se od Franjića oprostio prigodnim videom:

Komentiraj