Nikica Jelavić novi napadač Lokomotive

Lokomotiva je svoje redove pojačala bivšim hrvatskim reprezentativcem Nikicom Jelavićem koji se tako nakon 13 godina vratio u hrvatski nogomet. 35-godišnji napadač je posljednje četiri sezone igrao u Kini gdje je nastupao za GZ Hengfeng i BJ Renhe, a prethodno je bio član West Hama, Hull Cityja, Evertona, Rangersa, Rapid Beča i Zulte Waregema u koji je 2007. godine prešao iz Hajduka. Profesionalnu karijeru je pak počeo u GOŠK-u iz Gabele.

“Nakon 13 godina vratio sam se u HNL. Presudila je nostalgija i želja da budem uz obitelj u Zagrebu. Iako sam nedavno napunio 35 godina, mogu pomoći momčadi svojim igrama i savjetima te usmjeravanju mladih igrača. Lokomotiva je prošle sezone igrala najljepši nogomet u ligi, vjerujem da kako vrijeme bude odmicalo da će biti sve bolja i bolja. Dobro će doći HNL stanka od dva tjedna zbog utakmica reprezentacija, kako bi se što bolje uklopio u momčad igre i izbrusio formu.”, izjavio je novi član kluba s Kajzerice.

Jelavić je upečatljiv trag ostavio i u dresu Vatrenih za koje je u 36 nastupa postigao šest golova, a bio je i član reprezentacije na Europskom prvenstvu 2012. godine te Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Komentiraj