Nikad popularniji The Weeknd obara rekorde svojim novim albumom „Down FM“

Novi album The Weeknda ‘Dawn FM’ postavio je novi rekord jer su se na Billboardovoj ljestvici Billboard Global 200 našle čak 24 njegove pjesme što je ujedno i najveći rekord za jednog solo pjevača.

Istovremeno njegova nedavno reizdana kompilacija najvećih hotova ‘The Highlights’ zajedno s novim albumom ‘Down FM’ nalazi se među prvih deset najpopularnijih albuma.

Pritom je zanimljivo što njegov novi studijski album ‘Dawn FM’ nastavlja biti na vrhovima svjetskih top ljestvica unatoč tome što se album fizički još nije pojavio u prodaji. Album je debitirao na prvom mjestu Apple Musica u SAD-u i u 125 zemalja, kao i na broju jedan Spotify US & Globally. Streaming njegovog albuma do danas je premašio cifru od preko 500 milijuna. Uz sve nabrojano njegov aktualni singl ‘Sacrifice’ debitirao je na broju jedan na Spotify US & global i nalazi se na top listama u više od 130 zemalja na Apple Musicu.

Tako je The Weeknd, pravim imenom Abel Makkonen Tesfaye, trenutno najpopularniji solo glazbenik kojega je istovremeno Recording Academy prošle godine u potpunosti izostavio iz nominacija za nagradu Grammy.

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner