Screenshot/N1

‘Nikad ne bih podvio rep ispred ratnog zločinca’

Hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao odnose Hrvatske i Srbije.

Odlazak hrvatske delegacije iz Beograda nakon incidenta Vojislava Šešelja Jakovčić smatra pogrešnim. “Mislim da smo možda trebali ostati u Beogradu. Podviti rep ispred ratnog zločinca – ja to ne bih nikad napravio”, rekao je Jakovčić, te pohvalio Nenada Čanka koji je u pisarnici u Beogradu tražio da se Šešelja izbaci iz Skupštine.

“Mi takve ljude trebamo podržati, on je pokazao koliko je demokrat. Nitko ne zna što se zapravo dogodilo, nego na temelju Šešeljeva priopćenja podviti rep nisam siguran da je to bio najmudriji potez”, dodao je Jakovčić.

Zabrana ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku izazvala je najavu zabrane ulaska nekim hrvatskim ministrima u Srbiju, a Jakovčić kaže da to pogoršanje nije potrebno.

“Plenkovć je u pravu kad kaže da nam ne treba pozorište u kući, a Vulin je osoba koja bi radila probleme. Ali želim dati drugu poruku, ne možemo na razini predsjednika države, gdje Vučić u jednom trenutku dolazi i donosi cvijeće predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, ne može onda slati jednog Vulina u Hrvatsku, a ne može ni predsjednica raditi svoje dodatne kolone i tražiti da Europska komisija ispituje što se dogodilo u Jasenovcu. Strašno je to gotovo negiranje holokausta. Ne trebaju nam ovakvi ispadi, želim sanjati Hrvatsku gdje ćemo živjeti sretno i zadovoljno”, poručio je.

Komentiraj