Sanjin Strukic/PIXSELL

NIJEMCI PREDSTAVLJAJU DINAMO KAO KLUB SKANDALA Braća Mamić s najmoćnije figure hrvatskog nogometa

Njemački portal t-online predstavio je u utorak momčad Dinama, koja od 20:45 gostuje na Allinaz Areni u utakmici drugog kola Lige prvaka protiv njemačkog prvaka Bayerna. Autori teksta naglašavaju kako ‘Bad Blue Boysa’, nekada zloglasne navijačke skupine, koja je sa svojim huliganima sijala strah i trepet po Europi, na utakmicama Dinama više nema. Nijemci također naglašavaju kako su BBB-i samo jedan od simptoma ‘teške bolesti hrvatskog nogometa’.

T-online podsjeća kako su braća Mamić, izvršni predsjednik Dinama Zdravko i njegov mlađi brat Zoran, bivši nogometaš Bochuma i Bayera te sadašnji trener hrvatskog prvaka, optuženi za cijeli niz kaznenih djela – od pronevjere do utaje poreza.

 

  • “Ne bi trebalo čuditi što BBB-i Mamićima viču da su lopovi i da bojkotiraju utakmice”, pišt T-online dodajući kako su braća Mamić zatajila preko 1,5 milijuna eura poreza, a Dinamo je oštećen za više od 15 milijuna eura. Portal navodi kako su Zdravko i Zoran Mamić ‘najmoćnije figure hrvatskog nogometa’.

 

Mnogi od navijača Dinama (a procjenjuje se kako će ih biti oko pet tisuća) koji će u utorak doći na Allianz Arenu pita se – “gdje je nestao novac?” T-online tu dodaje kako je Dinamo od prodaje igrača u posljednjih deset godina zaradio više od 150 milijuna eura, a “nemali dio zavšrio je u džepovima Mamića”.

Također, dodaju kako je Dinamo samo vrh ledenog brijega u problemima hrvatskog nogometa. Časopis ’11Freunde’ govori o ‘raku’ i napominje kako se Zdravko Mamić smatra daleko moćnijim od predsjednika HNS-a Davora Šukera. Spominju i novog hrvatskog izbornika Antu Čačića, koji se ‘smatra Mamićevim čovjekom’. Dodaju i kako je javnost zabrinuta i ogorčena da će nacionalni tim, za mnoge ‘svetinja’, postati privatna momčad Zdravka Mamića.

Spominju i plejadu uvreda koje je Zdravko Mamić sasuo na račune ‘političara, seksualnih manjina i novinara’. I list Bild na svojoj je naslonici predstavio Dinamo. Nazvali su ga ‘klubom skandala’, čiji čelnici imaju velikih problema sa pravosuđem. Spominje se i tu USKOK-ova istraga.

Komentiraj