NIJE OZLIJEĐENA Obersnel oborio pješakinju i sam je odvezao u bolnicu

Marko Prpic/PIXSELL

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u četvrtak je automobilom oborio pješakinju koja je prelazila ulicu preko pješačkog prijelaza, a o tome je obavijestio javnost u petak navečer navevši da je djevojku sam prevezao u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je zadobila samo lakše tjelesne ozljede.

Obersnel je izjavio da se ta prometna nesreća dogodila u četvrtak u ranim večernjim satima dok je, vozeći u koloni, udario u djevojku.

“Iako nije bila vidljivo ozlijeđena, povezao sam je u automobilu do bolnice i obavijestio policiju o događaju. Policija je napravila očevid, utvrdila da nisam bio pod utjecajem alkohola i da se radi o mojoj prekršajnoj odgovornosti”, naveo je gradonačelnik.

Obersnel kaže kako je pregledima utvrđeno da je djevojka dobro, da nema ozbiljnijih ozljeda te je puštena kući. “To mi je u ovom trenutku, s ljudske strane, najvažnije. Žao mi je što se to dogodilo, očito nikad dovoljno opreza u prometu. Naime, stajao sam u koloni, nisam primijetio da ona prelazi cestu i krenuo sam kad se zatekla ispred mene”, doado je.

Primorsko-goranska Policijska uprava potvrdila je da se nesreća dogodila u četvrtak oko 20 sati na pješačkom prijelazu na raskrižju Splitske ulice i Ulice Riva u središtu Rijeke. Potvrđeno je također da vozač nije bio pod utjecajem alkohola te da je pješakinja lakše ozlijeđena.

Komentiraj