[quote_box_center]

  • Slavljenik Ivica Olić dobio je najbolji poklon
  • Njemu je utakmica protiv Norveške bio 101. nastup za “vatrene”, a ponovno se upisao u strijelce

[/quote_box_center]

Slavljenik Ivica Olić, kojemu je utakmica protiv Norveške bio 101. nastup za “vatrene”, dobio je najbolji poklon, upisao se u strijelce.

Ivica Olić
Ivica Olić: “Nije lako doći do ‘stotke’”

“Nije lako doći do ‘stotke’, trebalo je puno godina. Da nije bilo ozljeda vjerojatno bih i ranije stigao do te brojke. Ipak, lijepo je i pred kraj karijere prijeći granicu od 100 nastupa. Kad je u pitanju igranje za reprezentaciju, moj pristup je uvijek isti, u prvom i 101. nastupu. I večeras sam želio pokazati da još uvijek znam i mogu. Publika je bila odlična, nisam vidio niti jedne baklje, nikakvih problema. Nadam se da su uživali”, rekao je Olić.

Uvjerljiva pobjeda

Malo ga je začudilo što je izbornik Niko Kovač bio nezadovoljan igrom “vatrenih”.

“Poslije ovakve uvjerljive pobjede treba naći razloge za nezadovoljstvo. No, mislim da izbornik nije bio zadovoljan našim ulaskom u utakmicu, igrom u prvih pola sata, jer nismo odigrali onako kako je želio. Izbornik želi bolju igru, a i mi znamo da možemo bolje. Norvežani su pokazali da znaju biti neugodni, igrali su malo čudno, bez prave špice, ali su kratkim pasovima uspijevali proći kroz sredinu i biti opasni. Ipak, sve je to trajalo do našeg vodstva, a nakon 2-0 oni su dosta pali i mi smo kontrolirali igru. Na kraju je ispalo dobro, rezultat 5-1 je plod naše igre u drugom poluvremenu. Sada imamo 13 bodova i lijepu situaciju za nastavak kvalifikacija”, izjavio je Olić.

Strijelac za konačnih 5-1

Danijel Pranjić, koji se pod kormilom Nike Kovača vratio u reprezentaciju, bio je strijelac za konačnih 5-1.

“Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, osim u prvih 25 minuta, kada su nam prelako dolazili do zadnje linije. U svlačionici smo se dogovorili da to mora izgledati puno bolje i pokazali smo da smo u ovom trenu puno kvalitetniji od Norveške i da smo najbolji u skupini. Najbitnije je da pobjeđujemo, ali isto tako svjesni smo da ova ekipa može još puno toga pokazati”, kazao je Pranjić.

Komentiraj