SPORNA KLAUZULA Hajduk neće zaraditi od Biukovog transfera koliko se mislilo, dobit će puno manje

Autor:

August 26, 2023: Los Angeles FC forward Stipe Biuk (7) drives on Charlotte FC during the second half of the Major League Soccer match up at Bank of America Stadium in Charlotte, NC. (Scott KinserCal Sport Media),Image: 800392300, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Scott Kinser / Zuma Press / Profimedia

Scott Kinser / Zuma Press / Profimedia

Prije dva dana objavljeno je kako je Stipe Biuk potpisao petogodišnji ugovor s novim članom španjolske Primere Real Valladolidom. Podsjetimo, bivši igrač Hajduka proveo je tamo posljednjih šest mjeseci na posudbi, a sada ga je španjolski prvoligaš otkupio za 4 milijuna eura.

Kada je odlazio iz Hajduka u Los Angeles FC, ugrađena je i klauzula po kojoj će Hajduk dobiti 20 posto zarade od sljedeće prodaje te su mnogi mislili kako će splitski klub inkasirati dodatnih 800.000 eura, koliko iznosi 20 posto od 4 milijuna. No, nije baš tako.

Naime, Hajduku pripada 20 posto zarade od sljedeće prodaje, ali Los Angeles FC nije ništa zaradio prodajom Biuka. Od Hajduka su ga kupili za 6.5 milijuna eura, a prodali su ga za četiri. Dakle, zarade od transfera nema, stoga ni Hajduk neće dobiti svoj postotak.

Na Poljudu će se morati utješiti samo s novcem koji će dobiti iz fonda solidarnosti (Biuk je od 15. do 21. godine igrao u Hajduku), ali taj iznos ne može biti veći od 200.000 eura.

NA IZLAZNIM VRATIMA Vatreni odlazi nakon razočaravajuće sezone? Zainteresirana su tri kluba

 

OZNAKE: Hajduk, nhapp, Stipe Biuk

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.