NIJE (JOŠ) PODNIO OSTAVKU Niko Kovač: Nismo zaslužili pobjedu

Damir Senčar FAH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač čestitao je Norveškoj na zasluženoj pobjedi u susretu H skupine kvalifikacija za EP 2016. godine poručivši kako njegovi igrači nisu zaslužili pobjedu.

“Nismo zaslužili pobjedu. Čestitam Norvežanina na osvojenim bodovima. Pokazali su htjenje i zalaganje, ostavili su srce na terenu. Pokazali su ono što mi nismo,” kazao je Kovač.

Na pitanje zašto se Hrvatska nije bacila na glavu, Kovač je bio jasan.
“Pitajte igrače zašto se na bacaju na glavu. Mi smo odgovorni, ali i oni na terenu moraju pokazati zalaganje. Znali smo da su fizički jaki, opasni u prekidima, ali mi nismo ostvarili našu igru. To je pitanje svih igrača. Ne sumnjam u bojkot. Igraju u klubovima, pripremaju se, svatko misli da može u reprezentaciji igrati kao u klubu. No, u reprezentaciji se mora dati sve od sebe, sto posto,” poručio je Kovač.

Osvojivši samo jedan bod na gostovanjima u Bakuu i Oslu, hrvatska vrsta je pala s prve na treću poziciju ugrozivši direktan plasman na EURO. Međutim, izbornik je i dalje optimističan.
“Vjerujem u plasman na EP, no sada moramo čekati kiks Norveške. Moramo dobiti obje utakmice i moliti dragoga Boga da nam Norvežani pomognu,” kazao je Kovač koji nije želio komentirati nagađanja o njegovoj smjeni.

  • “Moja pozicija sada nije bitna, najbitnija je Hrvatska. Vjerujem kako će odgovorni ljudi donijeti pravu odluku.”

Jedan od najbolji igrača u susretu protiv Norveške bio je Domagoj Vida.
“Teško je sada pričati. Očekivali smo šest bodova, a osvojili smo samo jedan što je veliko razočaranje. Želim se ispričati navijačima. Sada moramo skupiti glave jer su ispred nas još dvije utakmice,” kazao je Vida.

Ivan Perišić je čestitao Norvežanima na zasluženoj pobjedi.
“Bili su odlučniji i aktivniji i zasluženo su pobijedili. Mi smo ponovo imali problema s realizacijom. Nismo bili niti aktivni kao u prvim susretima u skupini,” poručio je novi član milanskog Intera.

Komentiraj