Nije išlo protiv marokanskog zida! Ronaldo zabio na pet SP-a, no nijednom u nokaut fazi

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo (37) sa suzama u očima napustio je Svjetsko prvenstvo u Katru nakon što je Maroko senzacionalno izbacio Portugal u četvrtfinalu.

Ronaldo se nadao kako bi Portugal ovoga puta mogao do kraja, ali nisu uspjeli probiti čvrsti marokanski zid ispred sjajnog vratara Yassinea Bounoua.

CR7 je protiv Maroka zaigrao posljednjih 40 minuta, koje su vjerojatno bile njegove zadnje minute na svjetskim prvenstvima.

Za njegovu utjehu, u Kataru je postao prvi čovjek koji je zabio na pet različitih svjetskih prvenstava. U 22 nastupa zabio je ukupno osam golova. Međutim, niti jedan u fazi na ispadanje, već svih osam u natjecanju po skupinama.

Ronaldo je debitirao na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj protiv Angole. U sljedećoj utakmici protiv Irana je zabio svoj prvi gol na SP-u. Imao je 21 godinu i 132 dana postavši najmlađi portugalski igrač koji je zabio na SP-u.

Portugal je ispao u polufinalu (Francuska), a potom izgubio i susret za broncu (Njemačka). Četiri godine kasnije u Južnoj Africi postigao je još jedan gol u skupini, a Portugal je zapeo u osmini finala od kasnijeg prvaka Španjolske.

U Brazilu 2014. je također zabio jedan pogodak u skupini, ali je Portugal već nakon prve runde natjecanja otišao kući.

Prije četiri godine u Rusiji je zabio četiri gola, sva četiri u prvoj rundi, a Portugal je zapeo u četvrtfinalu, baš kao i u Katru gdje se Ronaldo još jednom upisao među strijelce, također u skupini.

Ronaldo sada zaostaje samo jedan gol za legendarnim Eusebiom, koji je najbolji portugalski strijelac na svjetskim prvenstvima s devet golova.

Uoči dolaska u Katar, Ronaldo je priznao da će mu to vjerojatno biti posljednje Svjetsko prvenstvo, Piersu Morganu je rekao: “Ovo je vjerojatno moje posljednje Svjetsko prvenstvo. Ne znam što će se dogoditi nakon SP-a, ali kao što sam vam već rekao, i ponovit ću, navijači će uvijek biti u mom srcu.”

Peterostruki osvajač Ballon D’Or, postigao je najviše golova u muškom međunarodnom nogometu i jedini je čovjek koji je postigao više od 800 golova za klub i reprezentaciju.

SVI RONALDOVI GOLOVI NA SP
1. Iran – Njemačka 2006 – Skupina
2. Sjeverna Koreja – Južna Afrika 2010 – Skupina
3. Gana – Brazil 2014 – Skupina
4. Španjolska – Rusija 2018 – Skupina
5. Španjolska – Rusija 2018 – Skupina
6. Španjolska – Rusija 2018 – Skupina
7. Maroko – Rusija 2018 – Skupina
8. Gana – Katar 2022 – Skupina

Komentiraj

nacional banner
nacional banner