Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao nije impresioniran izjavama čelnika muslimanskih zemalja na sastanku Organizacije za islamsku suradnju (OIC) u Istanbulu koji su u srijedu pozvali na priznanje istočnog Jeruzalema prijestolnicom palestinske države.

“Sve te izjave nas ne impresioniraju”, rekao je Netanyahu u govoru nakon poziva muslimanskih zemalja upućenih međunarodnoj zajednici da proglasi istočni Jeruzalem glavnim gradom palestinske države, u odgovoru na američku odluku da sveti grad proglasi prijestolnicom Izraela.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon je te provokatorskim ocijenio izjave iz priopćenja OIC o Jeruzalemu.

“Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost i djeluju u korist mira a ne ekstremizma”, dodao je premijer.

“Oni bi trebali priznati još nešto u vezi Jeruzalema, ne samo da je glavni grad Izraela, već i da mi u Jeruzalemu poštujemo slobodu svih religija i mi smo oni koji na Bliskom istoku to činimo kao nitko drugi”, dodao je.

“Na kraju će istina pobijediti i brojne druge zemlje će priznati Jeruzalem za glavni grad Izraela i tamo će prebaciti svoja veleposlanstva”, predvidio je.

Komentiraj