Nihilistički metal u Močvari

Primitive Man

Američke grupa ‘Primitive Man’ će u ponedjeljak (10. rujna) u klubu Močvara održati koncert.

Tročlani sludge metal bend iz Denvera osnovan je 2012. godine i već od samog starta visoko kotira na sludge sceni. Čim su krenuli s radom na prvom albumu, potpisali su za poznate diskografe Relapse Records. Pod njima su izdali full length izdanja Scorn (2013.) te nedavni Caustic (2017.) te sa strane imaju još nekoliko splitova s bendovima poput Sea Bastard, Hexis i Northless. Tematika pjesama je nihilistički nastrojena te je muzički stil u potpunosti utjelovio tu tematiku kroz svoj grubi, žestoki i masivni zvuk.

Kao prva predgrupa nastupit će američki bend ’16’. Jedni od pionira navedenog podžanra, s bendovima kao što su Eyehategod, Crowbar i Acid Bath. Bend je utemeljen sada već davne 1992. godine u Los Angelesu te iza sebe ima sedam full length izdanja. Bend je prošao kroz nekoliko promjena u postavi te su 2004. godine prestali biti aktivni, da bi se 2007. vratili i potpisali ugovor s diskografima Relapse Records. Masni, down tuned rifovi prepuni feedbacka udaraju tamo di treba, drito u glavu! Kombinacija hardcore punka, thrasha i sludgea neće vas ostaviti ravnodušnima. Tako se bend opisuje, a mi im potpuno vjerujemo da će tako nešto prikazati i u Močvari.

Druga predgrupa bit će bend ‘Left to Starve’, domaći crust/punk/sludgeri koji su se već su afirmirali na sceni i dobili su priliku otvoriti za Primitive Man i 16, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i ambicijama.

Komentiraj