Nigerijac Samuel Eduok novi napadač Hajduka

Samuel Emem Eduok od danas je novi igrač Hajduka s kojim je potpisao ugovor do konca lipnja 2022. godine. Radi se o 25-godišnjem Nigerijcu koji je proteklih godina igrao u Turskoj, a posljednju polusezonu je proveo u redovima BB Erzurumspor gdje je u 15 nastupa imao četiri pogotka i jednu asistenciju.

Od 2016. godine je pak igrao za turskog prvoligaša Kasimpasa, a karijeru je započeo u nigerijskom klubu Dolphins. Potom je dvije godine igrao je za Espérance iz Tunisa. Bio je član U-20 reprezentacije Nigerije, a debitirao je i za A reprezentaciju.

Sportski direktor Saša Bjelanović je o njemu rekao: “Samuel nam je bio velika želja od samog početka prijelaznog roka i sretni smo što smo ga uspjeli potpisati jer su u konkurenciji bili i drugi klubovi. Radi se o napadaču koji će nam sigurno jako koristiti i od njega svi očekujemo pomoć u ostvarivanju naših ciljeva. Jedva čekamo da se priključi treninzima i  vjerujemo da će brzo doći u optimalnu formu i prilagoditi na igru i zahtjeve naše momčadi.”

Eduok je dodao da je stretan zbog potpisa za Hajduk. “Informirao sam se o Klubu, gledao sam preko interneta videa i fotografije utakmica i navijača, čime sam ostao vrlo impresioniran. Vjerujem da je Hajduk odličan izbor za mene i dat ću sve od sebe da pomognem u ostvarivanju klupskih ciljeva.”

Komentiraj