EPA

Nigerija: Šest mrtvih u napadu djeteta samoubojice Boko Harama

Šest osoba je ubijeno u samoubilačkom napadu djeteta samoubojice na sjeveroistoku Nigerije, koji se pripisuje islamističkoj skupini Boko Haram, objavila je u ponedjeljak nigerijska vojska.

Napad je izveden u nedjelju oko 20,30 po lokalnom vremenu u Beninšeiku, u državi Borno kada su trojicu dječaka starih između 10 i 15 godina zaustavili članovi skupine civilne zaštite, objasnio je jedan vojni glasnogovornik, pukovnik Sani Usman.

Jedan od djece bombaša samoubojica je aktivirao eksplozivni pojas i ubio ukupno 9 osoba, dok su 24 osobe ranjene, rekao je glasnogovornik koji je precizirao da su među ubijenima i trojica bombaša.

Posljednji samoubilački napad koji se pripisuje Boko Haramu izveden je 16. prosinca kada su jedan čuvar i četiri bombašice samoubojice poginuli u Mafi, na sjeveroistoku zemlje.

Posljednjih mjeseci Boko Haram izvodi sve više samoubilačkih napada u koje često šalje mlade. Islamistička skupina je primijenila tu strategiju nakon što je vojska pokrenula veliku ofenzivu početkom godine i zadala velike udarce pobunjenicima. Predsjednik Muhamadu Buhari je svojim generalima naredio da do kraja godine prekinu nasilja islamističke skupine.

U pobuni Boko Harama je od 2009. poginulo 17.000 ljudi i 2,6 milijuna je raseljeno.

Komentiraj