NIGERIJA Oslobođeni oteti hrvatski pomorci

Miranda Cikotic/PIXSELL

Oslobođeni su hrvatski pomorci (foto ilustracija) oteti u Nigeriji i trenutno su na putu kući, izvijestili su u nedjelju iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u Rijeci.

Dvanaest članova posade švicarskog teretnog broda “Glarus”, među kojima su bili i hrvatski pomorce, oteli su prije više od mjesec danas nigerijski pirati, 45 nautičkih milja od Bonny Islanda u Delti Nigera.

Zarobili su 12 od 19 članova posade, od čega je sedam otetih članova posade bilo  s Filipina, a među otetima su bili i Hrvat, državljanin BiH, Slovenac, Ukrajinac i Rumunj, naveli su iz SPH-a.  Brod je prevozio pšenicu iz Lagosa u Port Harcourt u Nigeriji. Piratska banda na brod Glarus ukrcala se pomoću dugih ljestvi te su izrezali žicu na palubi.

Sindikat pomoraca Hrvatske je u stalnom kontaktu s obitelji te sukladno zajedničkom dogovoru neće zasad objavljivati informacije o ovom slučaju, istaknuli su danas iz SPH-a.  Ujedno su zamolili medije  da poštuju privatnost hrvatskog pomorca.

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske su cijelo vrijeme bili u kontaktu s kolegama iz švicarskog sindikata te sa švicarskom brodarskom tvrtkom Massoel Shipping, nastojeći  osloboditi otete pomorce.

Komentiraj