Nicole Kidman priznala je li film “Oči širom zatvorene” bio razlog razvoda od Cruisea

Nicole Kidman i Tom Cruise razveli su se 2001. godine, nakon 11 godina braka, ali su 1999. zajedno glumili u filmu „Oči širom zatvorene“ redatelja Stanleya Kubricka. U tom filmu oni glume bračni par pri čemu Tom Cruise glumi liječnika koji gubi seksualni i moralni kompas. Od razvoda kruži priča kako su događaji na snimanju filma i njegova radnja bili okidač za kasniji razvod. Nakon 20 godina, Nicole Kidman je u intervjuu za New York Times progovorila o toj temi.

Na novinarsko pitanje je li tema filma pobudila „negativne osjećaje“ spram braka, Nicole Kidman je odgovorila kako to odgovara priči koju su ljudi stvorili „ali ja to tako nisam vidjela. Bili smo sretno vjenčani. Nakon tih scena išli smo na karting vožnje. Iznajmili bi stazu i u tri sata u noći smo se utrkivali“.

„Ne znam što još da vam kažem. Možda ne mogu pogledati unatrag i to secirati. Ili nisam spremna to napraviti“, dodala je Nicole Kidman koja se osvrnula i na način na koji je surađivala sa Stanleyem Kubrickom prilikom snimanja scena seksa. „Kada sam počela raditi s Kubrickom rekao mi je ‘tražit ću od tebe da budeš potpuno gola’ na što sam mu ja rekla ‘ne znam baš’. Onda smo postigli dogovor. Pokazat će mi scene u kojima sam gola prije no što ih uvrsti u film. Nisam odbila niti jednu scenu. Željela sam biti sigurna kako to neće biti scene u kojima sam potpuno gola a svi mi se smiju“.

Komentiraj