Nicolas Cage objavio kako obožava glumu i stoga nikada neće otići u mirovinu

Nicolas Cage ove se godine vratio u središte filmskog zanimanja zbog uloge u odličnom filmu „Svinja“ u kojem glumi bivšeg kuhara koji kreće u potragu za onima koji su mu ukrali svinju s kojom pronalazi  tartufe i prodaje ih po visokoj cijeni. Ponovo je postao medijski zanimljiv pa je tako u intervjuu za magazin Entertainment Weekly izjavio kako nikada neće napustiti glumu i povući se u mirovinu.

„To se neće dogoditi. Rad na filmu je za mene poput anđela zaštitnika, nešto što mi je potrebno“, rekao je 57-godišnji glumac dodajući „Zdraviji sam kada radim, trebam pozitivno mjesto gdje mogu izraziti svoje životno iskustvo, a snimanje filmova mi to pruža. I zato se nikada neću umiroviti. Gdje sam ono stao, na 117 filmova?“.

Cage je rekao kako mu ljudi govore kako snima previše filmova  ali im on odgovara kako voli raditi te kako je sretniji kada radi. „Usput budi rečeno, frajeri poput Cagneya i Bogarta snimili su stotine filmova. Hm, bilo bi bolje da to provjerim. Ups…“. A onda se prisjetio Jerryja Lewisa koji je prije četiri godine umro u 91. godini. „Jerry Lewis bio je jedan od mojih prijatelja, znali smo otići na večeru gdje me je jednom pitao ‘Koliko si filmova snimio?’. Rekao sam mu oko stotinu, koliko si ih ti snimio? ‘Ja sam ih snimio 40. Znači, ti si ih snimio dvostruko više od mene?’. Rekao sam mu, Jerry, nisam to znao“.

Novi film Nicola sa Cagea „Prisoners of the Ghostland“ upravo se počeo prikazivati u kinima.

Komentiraj