NICK CAVE TRIBUTE Beogradskih Cave Dogsi ponovo stižu u Vintage Industrial

‘Princ tame’ Nick Cave i njegovi The Bad Seedsi u verziji beogradskih Cave Dogsa stižu u subotu (09.12.) u Savsku 160.

Zašto ne bi uveselili sebe i svoje društvo odličnim tribute bandom, koji ste već nekoliko puta imali prilike gledati u Vintage Industrialu.

Cave Dogs je jedan od rijetkih tribute bendova na sceni koji na odlično dobar način uvodi publiku u začaran, magičan, mističan i maglovit svijet Nicka Cavea i The Bad Seedsa.

Utoplite se u subotu u Savskoj 160 uz Nick Cavea i selekciju rezidenta DJ-a Frajmana do ranih jutarnjih sati.

BIOGRAFIJA:

Nicholas Edward Cave australski je glazbenik, kantautor, književnik, scenarist i povremeno glumac. Najpoznatiji je po svom radu u rock skupini Nick Cave and the Bad Seeds i po fascinaciji američkom glazbom i njenim korijenima. Njegovu glazbu karakteriziraju intenzivnost, energičnost i širok raspon utjecaja.

Godine 1973. Cave upoznaje Micka Harveyja, Tracy Pew i Philla Calverta, koji zajedno s njim studiraju u školi Caulfield Grammar i osnivaju sastav sa Caveom kao pjevačem. Njihov repertoar se među ostalim sastojao od predpunkovskih obrada pjesama Loua Reeda, Davida Bowieja, Alicea Coopera, Roxy Music i Alexa Harveyja. Godine 1977., završavajući školu, uzimaju ime The Boys Next Door i počinju izvoditi većinom originalne radove. Gitarist i kantautor Rowland S. Howard pridružuje se sastavu 1978. godine.

Od 1977. do raspada 1984. godine, skupina istražuje raznolike stilove. Krajem 70-ih izvode stotine živih izvedbi i zatim 1980-te mijenjaju ime u The Birthday Party i sele u London pa Zapadni Berlin. Caveova australska djevojka i muza Anita Lane prati ga u London. Skupina je bila zloglasna po provokativnim izvedbama u kojima Cave vrišti, podriguje i baca se po pozornici, uz oporu rock pratnju i audio feedback električne gitare.

Skupina postaje kultna među slušateljima u Europi i Australiji, no raspada se 1984. godine. Howard i Cave teško su surađivali i oboje su bili iscrpljeni.

Uz rad sa Bad Seedsima, Cave je od 90-ih izvodio ‘solo’ turneje pjevajući i svirajući klavir uz pratnju Warrena Ellisa na violini i harmonici i drugim glazbenicima kao basistima i bubnjarima.

Trenutni trio su Martyn P. Casey, Jim Sclavunos i Ellis iz Bad Seedsa (nadimka Mini-Seeds). 2006. ovaj postav sada uključuje i Cavea na električnoj gitari nastavlja turneje izvodeći materijal Bad Seedsa.

Album novog materijala Caveovog “solo” kvarteta zvanog Grinderman objavljen je u ožujku 2007. godine. Njihova prva živa izvedba dogodila se na festivalu All Tomorrow’s Parties u travnju iste godine, uz gostovanje Bobbyja Gillespieja, kao vokala i udaraljkaša.

DISKOGRAFIJA:

1984. From Her to Eternity
1985. The Firstborn Is Dead
1986. Kicking Against the Pricks
1986. Your Funeral… My Trial
1988. Tender Prey
1990. The Good Son
1992. Henry’s Dream
1994. Let Love In
1996. Murder Ballads
1997. The Boatman’s Call
2001. No More Shall We Part
2003. Nocturama
2004. Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus
2008. Dig, Lazarus, Dig!!!
2013. Push the Sky Away
2016. Skeleton Tree

**************************

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

www.instagram.com/vintageindzagreb

Komentiraj