Nick Cave & The Bad Seeds skupljaju novac kako bi pomogli svom pomoćnom osoblju

Nick Cave & The Bad Seeds najavili su crowfunding kampanju za prikupljanje sredstava za svoje pomoćno osoblje nakon što je COVID-19 ozbiljno utjecao na njihovu egzistenciju. Bend je bio prisiljen otkazati turneju 2021. godine krajem prošle godine, što je rezultiralo daljnjim financijskim poteškoćama za njihovo pomoćno osoblje koje ih prati na turnejama od kojih mnogi rade kao freelanceri i nisu mogli pristupiti državnom financiranju ili programu potpore.

Sada se nadaju da će crowfunding kampanja pomoći u podmirivanju njihovih osnovnih životnih troškova, a obožavatelji koji će platiti za ulazak u nagradnu igru omogućit će im da dobiju jedno od sto nagrada koje je bend namijenio za one koji doniraju za tu kampanju. Uz potpisane gitare i klavijature, ostale nagrade uključuju poklon bonove, tiskane limitere i još mnogo toga.

U kratkoj poruci na stranici crowdfunding kampanje piše: „Rad za naše pomoćno osoblje je stao. Kao slobodnjaci, vlasti im nisu ponudile nikakvu ili vrlo malu podršku, a dostupni poslovi na drugim mjestima trenutno gotovo i ne postoje. Podržali smo naše pomoćno osoblje najbolje što možemo, ali mislili smo da ćemo se i malo zabaviti izvlačenjem nagrada kako bismo pomogli u prikupljanju sredstava za njih.”

I pokret #ILoveLive je nedavno pokrenuo i zasebnu crowdfunding kampanju u kojoj su grupe poput Foo Fightera, Iron Maidena, Musea i Franka Turnera donirali nagrade za izvlačenje. “Crowfunding kampanja #ILoveLive presudna je za podršku pomoćnom osoblju u backstageu u glazbenoj industriji uživo”, rekao je Rob Love iz Crowdfundera. „Bez cesta neće biti industrije događanja uživo, čak ni kada se ukinu ograničenja COVID-a. Crowdfunding je način na koji se zajednice mogu okupiti kako bi podržale ciljeve bliske njihovom srcu, a ovo je sjajan primjer kako se glazbena industrija udružuje da bi pomogli jedni drugima u vrijeme velikih potreba.”

 

Komentiraj