Nick Cave najavio nove memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage“

Nick Cave najavio je svoje nove memoare pod nazivom ‘Faith, Hope And Carnage’ (Vjera, nada i pokolj) koji će se fokusirati na godine nakon smrti Caveovog sina Arthura 2015. godine. Knjigu bi trebao objaviti nakladnik Canongate na jesen 2022. godine, a samo memoari su nastali iz više od 40 sati razgovora između frontmena grupe The Bad Seeds i novinara Observera Seana O’Hagana.

‘Vjera, nada i pokolj’ obuhvatit će Caveovu perspektivu i osobni život kroz šest godina od smrti njegova sina Arthura, koji je umro u srpnju 2015. u dobi od 15 godina.

“Vjera, nada i pokolj obećava da će biti promišljena knjiga o Caveovom unutarnjem životu u posljednjih šest godina, meditacije o velikim idejama, uključujući vjeru, umjetnost, glazbu, tugu i mnogo više. To je projekt potaknut lockdownom i projekt koji savršeno leži uz Caveovo tjedno pisanje na njegovom portalu ‘The Red Hand Files’.”,  navodi se u sinopsisu memoara.

Cave je komentirajući nove memoare u prigodnoj izjavi rekao: “Ovo je prvi intervju koji sam dao unazad puno godina. Traje više od 40 sati. Mislim da bi mi to trebalo biti dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno zadovoljstvo razgovarati sa Seanom O’Haganom kroz ova neizvjesna vremena, i zadovoljstvo je nastaviti moj odnos s nakladnikom Canongateom, koji je kao i uvijek predan i strastven u svom poslu.”

O’Hagan je dodao da je ‘Faith, Hope & Carnage’ knjiga “intimnih i često iznenađujućih razgovora u kojima Nick Cave iskreno govori o svom životu, svojoj glazbi i dramatičnoj transformaciji, izazvanoj osobnom tragedijom”.

“Memoari su prošarani nizom tema uključujući pisanje pjesama, tugu, kreativnost, suradnju, katastrofu, prkos i smrtnost i pružaju duboki uvid u jedinstveni um jednog od najoriginalnijih i najizazovnijih umjetnika našeg doba, kao i istraživanje kompleksa dinamike između vjere i sumnje koja podupire njegovo djelo.”

Početkom ovog tjedna Nick Cave & The Bad Seeds podijelili su prethodno nikad do sada predstavljenu pjesmu iz doba Ghosteena pod nazivom ‘Earthlings’, koja je preuzeta s njihovog predstojećeg albuma ‘B-Sides & Rarities Part II’.

Komentiraj